13. februar 2011

Tænketank-weekend om aktivitet på Gomde

Sidste weekend var en gruppe på 17 aktive samlet på Gomde for at sidde sammen og tænke stort og småt om aktiviteter og arbejdsprocesser: hvordan kan vi nå flere af Gomdes gode formål, hvordan ser formål og visioner egentlig ud når man kigger nærmere på dem, og hvordan finder vi midlerne og organiserer hænderne. Det med at organisere hænderne er selvfølgelig helt aktuelt, når Erik og Tara helliger sig andre Gomde-formål og ikke længere udfylder rollen som praktiske caretakere og bagstoppere i det daglige. Der er heldigvis mange der gerne vil give en hånd, men vi har brug for at finde måder at holde overblik og koordination, så der bliver taget hånd om de mange små og store opgaver.

Med i kredsen var et par repræsentatner for Gomdes ledelse – bestyrelsen og fonden. Weekenden gik ud på at give ledelsen støtte som en slags tænketank, arbejdstank og konsulenter. Mødet var jo ikke noget besluttende organ, så outputtet blev en liste af råd, forslag og orienteringer til fond og bestyrelse. Det hele var med fra småt til stort - altså lige fra vandhanen der skal repareres i morgen, til hvordan folk kan bo og arbejde på Gomde om nogle år, med øko-permakultur, buddhist studies og professionelle kursusaktiviteter...

Det var godt at tænke igennem hvordan Gomde både rummer mere hverdagsliv (også sådan nogle ret almindelige danske hverdagsliv som mange af os lever) og samtidig får de bedste betingelser for at udfolde sig som den kanal for helt ekstraordinær visdom og kærlighed, som Gomde jo også er.

For nogle af os var det nok lidt hårdt at sidde i møde i mange timer, men der var heldigvis også plads til et par fællesmeditationer om dagen, og til en gåtur i æbleplantagerne hvor der er ved at blive ryddet krat, så nye skønne landskaber og passager kommer frem midt i det velkendte. Må det blive et godt billede på hvad vi har gang i på Gomde. Nu ligger de gennemarbejdede lister over muligheder, forslag, scenarier og strategier foreløbig i bestyrelsens hænder. Processen er ikke lukket eller slut, og det er velkomment at sende ideer, ønsker og tilbud om hvad der kan gøres for vores fælles darling, fx her til bloggens ønskebrønd. Ønske-opfyldende juveler må også gerne kastes i, når man falder over sådan nogle.

Niels Viggo