10. juli 2011

Retreats på Rangjung Yeshe Gomde i efteråret 2011

Foto credit: Olav Nyhus

Velkommen til en række inspirerende retreats med Erik Pema Kunsang.

Buddhistisk meditation er især kendt for sine særlige, hjerte-centrerede teknikker som giver os en unik mulighed for at udforske bevidsthedens natur og vores virkelighed. Derfor åbner meditation op for nærvær, empati, livsglæde, for dybere viden og indsigt.

Siden ’70erne har Erik Pema Kunsang været elev af den store Dzogchen mester Tulku Urgyen Rinpoche og Chokyi Nyima Rinpoche. Erik har oversat for forskellige mestre over hele verden og udgivet over 100 værker om Dzogchen og buddhisme.

Undervisningen foregår på dansk. Alle er velkomne!

I en helt særlig atmosfære og naturskønne omgivelser har du her mulighed for at komme i kontakt med dybere lag af tilværelsen.

Vi foreslår at du starter på Buddhas veje I og II hvis du ikke allerede har en meditationspraksis.

Men uanset om du er en mangeårig udøver af buddhistisk meditation eller lige er begyndt at udforske, uddybe og styrke din forståelse af bevidsthedens natur er det vigtigt at starte og vedligeholde din træning og kende den grundlæggende meditationspraksis.

Erik tager dig skridt for skridt gennem hele processen for et grundlæggende fundament i både meditation, Buddhas visdom og indsigter.

Buddhas veje I: Enkelhed og naturlig tilstedeværelse

23-25 september 2011

En grundig introduktion til Buddhas lære, de fire sandheder samt træning i gennemgribende forandring, ligevægt og indsigt.

Emnerne kædes sammen med den enkle meditationsform Rangbab Samten, som afdækker bevidsthedens midlertidige blindhed i forhold til sig selv og alting.

Buddhas veje II: Medfølelse og illusion

28-30 oktober 2011

En dybtgående vejledning i bodhisattvaens frygtløse hjerte.

Metoden er grænseløs åbenhed.

Virkelighedens illusion afklares gennem træning i dybere medfølelse, vågenhed og indsigt.

Vi gennemgår de seks bodhisattva træninger, som en forberedelse til Mahamudra og Dzogchen, vores hjerte-essens.

Ngøndro I og II for begyndere og viderekomne

7-9 oktober 2011

En særlig praksis til den indre og hurtige vej til virkeliggørelse.

Lær at transformere egoistiske vanemønstre til kærlig indsigt.

Vi følger Padmasambhavas poetiske vers som Tulku Urgyen Rinpoche har sammenfattet. Alle er velkomne uanset om du lige er startet eller er gået i stå med Ngøndro.

De 5 Nøgler

3 september 2011

De fem nøgler, samt en 'vigtig' hovednøgle, har til formål at identificere de bure vi stabler op omkring vores oplevelsesverden og viser hvordan vi på enkle måder, stille og roligt, kan begynde at åbne dem i vores dagligdag.

Padmasambhava Sadhana

4 september 2011

Yderst dyb og værdifuld. Hvordan man kan træne i en meditationsperiode samt videreføre den ud i alle vågne timer, og også når man spiser og falder i søvn.

En tantrisk træningsmanual fra Tulku Urgyen Rinpoche.

Kærlighed uden ego

10 september 2011

Den medfølende Buddha Avalokiteshvara (Chenrezig praksis).

Vi bruger den enkle og dybt inspirerende forklaring fra Padmasambhava og den 15. Karmapa som fremgangsmåde og til at klargøre meningen.

Dzogchens historie: den tidløse tantra praksis

11 september 2011

Videregivelsen af oprindelig vågenhed.

Den tidløse Buddha Samantabhadra. Virkeliggørelse, de tantriske skrifter, linien af mestrene som har overført indsigterne til i dag.

Samadhi I: introduktion til naturlig tilstedeværelse

17 september 2011

Lær at skelne mellem kunstigt frembragte tilstande og naturlig tilstedeværelse som fører til ægte frihed og buddhaernes opvågnede tilstand. Vi tager udgangspunkt i “naturlig ligevægt” - den enkle træningsform som hedder rangbab samten.

Samadhi II: Fryd, klarhed og tankefrihed

18 september 2011

Efter at have trænet i længere tid bliver vi bekendt med varierende meditationsoplevelser. Oplagrede sind/det friske sind - Forskellen mellem de gamle ophobede tanker og de nye dugfriske tanker.

For viderekomne som har trænet i længere tid.

SYV DAGES MEDITATIONS-RETREAT med Erik Pema Kunsang
16-23 oktober 2011

Uddyb din meditationspraksis i et intensivt ugelangt retreat med mindfulness - tilstedeværelse i den tibetanske tradition.

Hver dag består af perioder med meditation, undervisning, buddhistisk chanting og tid til gåture på smukke Helgenæs.

Der er mulighed for at modtage individuel vejledning i meditation og praksisplan.

Undervisningen tilpasses den enkelte, gennem ligevægt, klarhed og naturlig tilstedeværelse (shamatha, vipashyana og deres uadskillelighed).

Undervisningen foregår på dansk.

programs@gomde.dk