24. august 2012

Lær at dø fredeligt


Weekend retreat med Erik Pema Kunsang 24 - 26 august 2012

Tibets tradition indeholder helt specielle indsigter om liv, død og tilstanden ind imellem der kendes som bardo.

Vores kostbare liv bør bruges på bedste måde så længe vi kan. Men bevidsthed, ifølge den buddhistiske lære, er ikke noget der kan ophøre ved døden.

Vi kan selv være med til at forberede egen døds-migration; lære at genkende de fysiske og bevidsthedsmæssige dødstegn; lære om bardoens lyde, lys, farver og de forskellige verdeners tiltrækningskraft; og om dødsøjeblikket og hvad der sker indtil næste fødsel.

Vi gennemgår især den træning vi kan gøre nu der hører sammen med de fire bardoer: dette liv, dødsprocessen, mellemtilstanden, og genfødsel.

Der vil blive undervist i speciel meditationsvejledning som kan bruges af både døende og de pårørende. Og især den træning i indre ro og kærlighed som kan opøves gennem hele ens liv.

Undervisningen gives af Erik Pema Kunsang, autoriseret Dharma-lærer og elev af Dzogchen mestrene Tulku Urgyen Rinpoche og Chokyi Nyima Rinpoche.

Fredag d. 24 august. kl. 17.00 - søndag d. 26 august. kl. 14.00

Rangjung Yeshe Gomde, Smedehalden 3, Esby, 8420 Knebel, Danmark

1500 kr. incl. mad og værelse

Tilmelding og information: http://karunaworkshops.dk/workshops/2012/2012_doe_fredeligt.pdf


"Bardo læren lyder måske meget fascinerende og farverig, men det afgørende punkt er vores træning lige nu. Hvad nytter medicin når man er syg, hvis man gør ikke bruger den? Uden træning kan studier være ren intellektuel forståelse. Og hvis det er tilstrækkeligt, kan vi simpelthen læne os tilbage og læse en bog om Dzogchen. I virkeligheden er der ingen vej uden om egentlig træning. Hele grunden til modtagelse Bardo lære traditionelt har været beskrevet som den, "at tilslutte en brækket vandrør. "- ved at uddanne nu , vil man være i stand til at fortsætte "flow" i praksis gennem Bardo staten til følgende liv. I Dzogchen systemet Bardo træning er nødvendig. "Tulku Urgyen Rinpoche.