18. marts 2011

Invitation til udstilling af buddhistiske relikvier 1. – 3. April 2011 i København


Sjældne buddhistiske relikvier udstilles i

København den 1. - 3. April 2011

Center for Visdom og Medfølelse (Tong-nyi Nying-je Ling) i København har den glæde at skulle være værter for udstillingen af buddhistiske mestres relikvier.

Relikviesamlingen har siden 2001 været på en verdensomspændende turné og været udstillet i over 100 byer i Asien, USA og Europa. I 2005 kom udstillingen for første gang til Danmark, hvor over 1500 mennesker gæstede udstillingen. Sidste gang var det i 2007

Udstillingen er en unik mulighed for at se relikvier fra Kasyapa Buddha, Maudgalyayana, Sariputra, Ananda, Nargajuna, Atisha, Milarepa, Geshe Chekhawa, Tsong Khapa, Gyalwa Ensapa, H.H. den 1. Kamapa, Pabongka Rinpoche samt fra nyere afdøde mestre så som Lama Thubten Yeshe, Gwang-Chin og Geshe Lama Konchog.

Relikvierne er blevet fundet i asken efter kremationen af de buddhistiske mestre. Relikvierne ligner smukke, perleagtige krystaller. Relikvierne fremvises i glasbokse, som står rundt om en stor gylden statue af Maitreya Buddha. I løbet af udstillingen har de besøgende mulighed for at modtage en velsignelse, hvor relikvierne fra en Buddha placeres på toppen af den besøgendes hoved, som en personlig velsignelse.

Relikvierne tilhører Lama Zopa Rinpoche, leder af den internationale organisation The Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition (FPMT). Relikvierne er blevet doneret til Lama Zopa Rinpoche af de klostre, templer, museer og munke, der hidtil har opbevaret dem. Otte af relikvierne er doneret af H.H. Dalai Lama.

Relikvierne vil blive placeret i en 152 m høj bronzestatue af Maitreya Buddha, som skal bygges i Kushinagar i det nordlige Indien. I henhold til de buddhistiske belæringer vil Maitreya blive den næste Buddha, der vil give belæringer om kærlighed og medfølelse.

Selve navnet `Maitreya` betyder kærlighed og venlighed – i verden i dag har vi virkelig brug for kærlighed og venlighed. Maitreya projektet er virkeligt vidunderligt og er resultatet af stort mod og stor viljestyrke, og fra mit hjertets dyb værdsætter og glæder jeg mig over dette storslåede projekt”.

- Hans Hellighed Dalai Lama


Udstillingen holder åbent lørdag og søndag fra kl. 10-19 og er gratis. Weekenden er en unik mulighed for at mødes og meditere på kærlighed og venlighed.

Udstillingerne åbnes med en ceremoni fredag den 1. april i københavn. Da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig (se kontaktinformation nedenfor).

KØBENHAVN:

Arrangør: Center for Visdom og Medfølelse/ Tong-nyi Nying-je Ling (www.fpmt.dk)

Adresse: Kompagnistræde 22 3 tv, KBH K

Kontakt: Shaun Rømer på telefon 60 64 83 26/ mail: shaun@minibyg.dk

Mange hilsner og på glædeligt gensyn

Relic koordinatorerne, København