29. august 2009

Nyhedsbrev fra Gomde DK augustKære Sangha familie.

Først og fremmest tak for en dejlig SummerCamp 2009.

Det var et vidunderligt besøg med Chokyi Nyima Rinpoche. Hans ualmindelige hjertevarme og visdom strålede. Rinpoche delte generøst ud af sit store skatkammer og vi fik alt hvad vi havde brug for, både begyndere og erfarne. Rinpoche gav mange gode råd og især bad os om at praktisere autentisk, vedholdende og medfølende.

Det var også i år at vi tog skridtet til at invitere flere af Rinpoches senior elever til at undervise. Vi nød glæde af Lama Olav, Antonia, Simon, Mikael, Magnus, Göran, Dorje, Erik Meier og Erik Pema, hver i deres egen stil. Mange deltagere bad om at denne form bliver gentaget fremover.

Lama Tenzin underviste også igen fantastisk i Vajrayana praksis. Specielt i Ngøndro og sadhana praksis. Det er altid en dejlig fornøjelse at have Lama Tenzin på Gomde.

Økonomisk var det også et SummerCamp med ret pænt overskud takket være jeres gavmildhed.

Ani Dekyi Chodron’ s to retreats, Grøn Tara retreat og Chö I og II er gået virkelig fint. Ani Dekyi er en dygtig underviser og vi har nydt godt af hendes gode erfaring.


Det ser ud til at hun er ved at danne sig en større gruppe, der bare ikke vil undvære hendes kærlige og indsigtsfulde måde at undervise og guide på.

Det er spændende at vi er ved at have en gruppe Chö praktiserende på Gomde. Vi vil følge op på dette ved at holde en Chö weekend engang i mellem.

Arrangementet var også denne gang finansieret af sanghaens velvillighed ved at der var mulighed for at donere til Ani Dekyi’ s billet og ved frivilligt arbejde. Tusind tak til alle glade givere.

Efteråret på Gomde:

Erik holder to weekender i sep. og okt. i Buddhas veje, hvor han forklarer Dharmaen på forståeligt dansk.

Antonia holder i nov. et uges Karuna kursus for læger, psykologer og behandlere.

Vi har også fire eksterne kurser med skuespillerinden Katrine Faber som underviser i stemmetræning.

I november får vi besøg af Phakchok Rinpoche. Han vil undervise i Lotus Essence Tantra og meditation. Ligesom sidste år Rinpoche var i Danmark ønsker vi at gøre Rinpoches besøg så åbent og tilgængeligt for så mange mennesker som muligt.

Derfor er der mulighed allerede nu for at donere til hans billet. Vi foreslår en donation på 200kr eller 5ookr. (se info-linket på Gomdes forside)

Gomde projekter:


Alter byggeri. Vi har nu sparet 35.000 kr. sammen gennem cafe’ og boutique, samt alter- og diverse private donationer. Desuden har Mads gavmildt tilbudt at betale for alt træet der er brug for i bedste kvalitet.

Hvis du har lyst til at deltage i det uimodståelige projekt at skabe det smukkeste alter, designet af CNRinpoche selv, så skriv endelig til os. Det bliver lavet i enkel skandinavisk/japansk stil. Vi har brug for tømrere, snedkere, tovholdere og alt muligt folk.

Vi vil også gerne invitere/opfordre til at skrive dig på som hjælper til køkkenet ved kurser og arrangementer eller at hjælpe til med rengøringen bagefter et kursus.

Lad os lave en liste vi kan ringe rundt til og høre om du/I har tid til at hjælpe et par gange om året. Der er brug for hver eneste af jer.

Forlængelsens stueetage er stadig ikke færdig, så hvis du vil hjælpe med det projekt er det også en mulighed. Der er brug for en murer, elektriker og malere.

Vi har købt stof til at betrække alle puder i templet i et smukt stykke mørkerødt stof. Har du lyst til at sy betræk til templets puder, så skriv og vær med enten fra Gomde eller derhjemme.


På lørdag d.5 september arbejder vi æbleplantagen. Der skal ryddes ud i rækkerne så vi bedre kan komme til æblerne. Kom og vær med. Erik laver frokost til alle der hjælper til.

Vi vil løbende invitere til arbejdsweekend. Vi forventer at der bliver lavet en masse arbejde og til gengæld vil vi sørge for et dejligt værelse at sove i og skøn veltilberedt mad. Skriv til gomde@gomde.dk og evt. fortæl om dine talenter og hvor ofte du kan hjælpe til.

Vi arbejder meget på at sørge for en inspirerende meditativ stemning på Gomde. Vi synes efterhånden at have en struktur som befordrer til besøg og for individuelle retreats. I kan gøre brug af den mulighed ved at bl.a. gennemgå ngøndro forløbets transformation, og ved at komme oftere på besøg og lave endnu flere retreats.

Det er i alles interesse at Gomde udvikler sig, så her kan summe af liv, meditativ indsigt og god energi. Det er det Gomde er her for.

Med ønsket om godt helbred, lykke og kærlighed til jer alle.

_________________________Erik og Tara.